Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Get Adobe Flash player   Protupožarni aparati

Osnovna karakteristika aparata "STOP PIRO"

Aparati ''STOP-PIRO'' primjenjuju se za početno gašenje požara. Oni u sebi sadrže protupožarnu otopinu/protupožarnu smjesu (''PPO/PPSR''), koja se aktiviranjem pirotehničke smjese (eksplozijom) razbacuje po požarištu. Kod primjene ''STOP-PIRO'' aparata dobivamo tri važna osnovna efekta, prvi da kod same eksplozije dolazi do povećane potrošnje kisika u području požarišta, drugi što ''PPO/PPSR'' nakon razbacivanja po požarištu na temperaturi 3000C na više dolazi do termolize i rashlađivanje požarišta, a treće ''PPO/PPSR'' služi kao retardant na požarištu (cca.:10-15 minuta) koji onemogućava ponovno rasplamsavanje vatre. Video:
Video

Više...

 

PMA sa trenutnom aktivacijom

Svojstvo ove vrste aparata je da se oni bacaju direktno u požar te se u doticaju sa vatrom trenutno samo aktiviraju. Rade se u verzijama 1/1,5/2 i 5 litara, sa ručkom za nošenje koja omogućuje bacanje aparata u željeno područje požarišta.

Više...

 

PMA sa vremenskim aktivatorom i teleskopskom ručkom

Proizvode se sa 1l punjenja protupožarne tekućine, za potrebe osobnih vozila i kućanstva. Teleskopska ručka nam omogućuje da se aparatom može doći na sigurnu udaljenost, a da ne ugrozimo korisnika, te prije same aktivacije najbolje usmjeriti prema požarištu.

Više...

 

PMA sa vremenskim aktivatorom

Ovi aparati se nakon ručnog aktiviranja (cca. 5-6 sekundi, vrijeme od ispuštanja ručice do eksplozije),bacaju u zonu požarišta. Protupožarni mobilni aparat se sastoji od: plastične posude napunjene protupožarnom tekućinom ''PPO/PPSR'' ( od 1 ili 2 l.), pirotehničkog upaljača i vremenskog aktivatora.

Više...

 

PSA - protupožarni stabilni aparati sa termičko-optičkim dojavljivačima

Osnovna primjena ovih aparata je ta da se ovi učvrste na površinu, ovisno o konfiguraciji prostora, odnosno o lokaciji mogućeg izvora požara. Tu prvenstveno mislimo na zatvorene prostore. Veličina aparata, njihov broj kao i raspored ovise o veličini prostorije koju gasimo, njenom obliku kao i mjestu koje fokusiramo kao prioritet. PSA-protupožarni stabilni aparat ima osnovnu funkciju primjene u prostorima koji su djelomično ili potpuno van kontrolinga, tj. za koje ne postoji potreba ljudskog boravka (skladišta,trafostanica,lakirnica,tunela,hangara itd)

Više...